Понеделник
Закуска
1 чаша (150ml) плодов сок
2 препечени филийки пълнозърнест хляб , намазани с фъстъчено масло и един малък банан
Обяд - Кус-кус с аспержи и пикантно пилешко
1.Разтворете кубче пилешки бульон в 150мл вряща вода и сложете 50 гр. Кус-кус.
2.Нарежете 4 аспержи и задушете на пара за 3-4 минути, изцедете ги и смесете с кус-куса, заедно с 1с.л. прясно нарязан магданоз, 1с.л.
100 гр. предварително сварени пилешки хапки, които се смесват с кус-куса
Вечеря – Чили кон карне
1 кофичка нискомаслено кисело мляко
Вторник
Закуска
Грозде и пъпеш
1 филийка пълнозърнеста препечена филийка, намазани с 1 ч.л. масло или маргарин,
1 варено яйце.
Обяд – 100гр. пикантни скариди с лимон, пълнозърнеста филийка хляб
Голям резен пъпеш
Вечеря - Панирана треска в галета с доматена салца и голяма порция аспержи на пара
Плодова салата, или кисело мляко
Сряда
Закуска
1 чаша (150ml) плодов сок
Печени домати, или гъби, 2 яйца на очи на 1 филия препечен пълнозърнест хляб.
Обяд - 60гр нискомаслено сирене , намазано върху филийка пълнозърнест хляб, червено песто и 5 аспержи приготвени на пара, за около 4-5 мин.
малък банан
Вечеря - Спагети с пресни домати и маслини
Плодова салата
Четвъртък
Закуска
шейк с банани и ягоди -200 мл обезмаслено мляко, 1 банан и няколко ягоди
Обяд - супа с пилешки гърди и аспержи . Сварявате пилешките гърди и ги запържвате заедно с нарязаните аспержи, добавяте чесън, сварени спагети, кориандър и соев сос на вкус.
1 плод по избор
Вечеря – свинско филе с паста, аспержи и сос горчица
Сварете 50 гр. паста, запържете в зехтин 100гр. филе на тънки филийки, добавете 1 малка глава нарязан лук и 1 намачкана скилидка чесън и варете на умерен огън за 3-5 минути. Прибавете шепа нарязани гъби и продължете готвенето за още 5 мин.
Добавете към гъбите със свинското месо , 50мл. пилешки бульон, или вода и 1с.л. горчица. Готви се в продължение на 5 мин.
Разбърква се с 2 с. л. сметана и се гарнира с нарязан лук. Сервирайте с голяма порция варени аспержи.
Петък
Закуска
3 с.л. корнфлейкс с 150мл обезмаслено мляко
1 малък банан и няколко сушени кайсии, или стафиди.
Обяд - 2 бъркани, или яйца на очи върху препечена филияпълнозърнст хляб
Парче ананас, или плодове по ваш избор
Вечеря - пиле с манго и боб салца:
1 малко манго на кубчета се смесва с 3 с. л. ситно нарязан червен лук, 4 с. л. консервиран черен боб, червен лют червен пипер, 2 с. л. нарязан пресен кориандър и сок от 1 лайм.
Средно големи пилешки гърди с малко зехтин се запържват в тиган и се слага салцата върху тях.
Сервира се с няколко малки картофчета и голяма порция варени аспержи.
Парче пресен ананас.
Събота
Закуска
Мюсли с 200мл с обезмаслено мляко
Шепа боровинки.
Обяд - леща с аспержи и фета сирене
Ябълка за десерт
Вечеря – задушени скариди в богат доматен сос
1 кофичка шоколадов мус (или друг десерт до 100 калории)
Неделя
Между закуска и обяд – 6 задушени аспержи с шунка и 2 яйца на очи върху 2 препечени Филийки пълнозърнест хляб
1 чаша (150мл) плодов сок.
Слетобедна закуска
3 овесени бисквитки с 60 гр. хумус
Вечеря – пилешки гърди без кожата и зеленчуци-задушени, или запечени
плодова салата